Film

The Philadelphia Story, George Cukor 1940

Katherine Hepburns "egen" film The Philadelphia Story ble en av 1940s største kassasuksesser

The Philadelphia Story forteller historien om Tracy Lord og hennes kvaler foran hennes nært forestående bryllup – hennes andre. Hennes første gikk i vasken fordi Tracy ikke holdt ut ektemannen Dexters utsvevende livsstil. Nå dukker Dexter uventet opp, både for å bivåne seremonien og å beskytte familien mot en litt kinkig sak som skandalepressen driver og brygger på. Hans tilstedeværelse leder til at tiden frem mot bryllupet ikke akkurat går knirkefritt.

Hepburn fikk sin stjernestatus da hun vant Oscar for Morning Glory i 1933. De neste årene gikk imidlertid filmkarrieren i stå. Filmene hennes spilte ikke inn penger, og navnet hennes havnet på Hollywoods «box office poison»-liste over skuespillere som ikke trakk publikum.

Hepburn tok konsekvensen av dette, og vendte tilbake til Broadway der hun fikk hovedrollen i oppsetningen av «The Philadelphia Story». Alt før stykket hadde premiere følte hun at dette kom til å bli en suksess, så hun sikret seg filmrettighetene. Antagelsen slo til. Stykket var ikke bare en dundrene suksess på Broadway, men også på den følgende turneen landet rundt. Hollywoods produsenter sto i kø for å få lov til å filmatisere stykket, og Hepburn solgte på den betingelse at hun fikk velge regissør og motspillere. The Philadelphia Story ble en av 1940s største kassasuksesser, og Hepburn var tilbake i varmen igjen.

olep/red.

The Philadelphia Story. Regi: George Cukor. USA 1940. Manus: Donald Ogden Stewart, etter et teaterstykke av Philip Barry. Foto: Joseph Ruttenberg. Musikk: Franz Waxman. Klipp: Frank Sullivan. Medv.: Katharine Hepburn, Cary Grant, James Stewart, Ruth Hussey, John Howard, Roland Young m.fl. Utleie: NB. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 2 t 2 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.