Konsert

Christian McBride Trio

Velkommen til en konsert med en av jazzens beste bassister - Christian McBride og hans fantastiske trio

Christian McBride har skapt seg et fabelaktig rennomme gjennom de siste 20 årene og regnes i dag som en av verdens ledende jazzbassister. Det at han har dukket opp på mer enn 300 plater og har spilt med folk som Chick Corea, Herbie Hancock, Brad Mehldau, James Brown, Diana Krall og Sting vitner både om hans høye stjerne i jazzverden, og om hans enorme musikalske diversitet. Med et virituost grep om sitt instrument og alt fra klassisk smooth jazz til dampende R & B på reportoaret har han også pådratt seg fire Grammys. New York-bosatte og Philadelphia-fødte McBride nyter ikke bare respekt som bassist, han er også kjent som komponist, arrangør, pedagog, kurator og administrator. Og som borgerrettsaktivist, som talsmann for svarte musikeres rettigheter i Statene på tidlig 2000-tall.

Gjetordet om live-artisten McBride går foran ham, og på Copenhagen Jazz Festival i fjor spilte de intet mindre enn to utsolgte konserter. For tiden er McBride artist in recidence ved den fasjonable utdanningsinstitusjonen og konsertscenen Wigmore Hall i London. Da dette ble feiret med en konsert med Christian McBride Trio for London-publikummet i juni i år, skrev anmelderen ” Is it too soon to nominate a gig of the year?” Nå kan du også oppleve ham live på plate, for i høst kom albumet ”Live at the Village Vanguard” ut.

Men hvorfor nøye seg med the next best thing? Fredag 11. mars kan du oppleve McBride og hans fantastiske trio i Sardinen USF og Bergen Jazzforum er vertskap.

” Is it too soon to nominate a gig of the year?”
– Londonjazznews.com

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.