Kurs

BIT Teatergarasjen - Workshop med 420People

Workshop i samtidsdans med Nataša Novotná fra 420People, øvet nivå. (FULLBOOKET)

WORKSHOP

Imagination, focus, coordination - those tree words are the pillars for the base of Natasa's contemporary dance workshop. Using the fragments of her works, encouraging the dancers to search for their own individuality (story) within the given boundaries. As much physical discipline as freedom, music, heart beat, thought.

Nataša Novotná

Having graduated at the Janáček Conservatory in Ostrava, the Czech Republic, she won and audition to become a member of Jiří Kylián's Nederlands Dans Theater 2. She later spent two enriching seasons at the Göteborgs Operan Ballet in Sweden to return to the Netherlands and join the Nederlands Dans Theater 1. This work experience allowed her to collaborate with leading choreographers and personalities from diverse fields of arts. A few years later, having turned free-lancer and returning to her home country, she has founded her own contemporary dance company 420PEOPLE with a former colleague from the NDT, Václav Kuneš. Among her important awards are the Young Talent Prize – a nomination from the magazine Dance Europe, a prestigious Czech Award Thálie and the title Dancer of the Year awarded at the Czech Dance Platform 2009. She is an active dance lecturer, occasionally also as a choreographer and assistant choreographer. She is involved in the professional organization Vize tance.

www.420people.org

Tsjekk it out - tre dager med tsjekkisk dans og teater i Bergen, 12.-14. november

BIT Teatergarasjen i Bergen har sammen med den internasjonale scenekunstfestivalen 4+4 Days in Motion (CZ), skapt et felles prosjekt som handler om fremvisning og utveksling av scenekunst mellom Norge og Tsjekkia. Platformene for dette prosjektet er minifestivalene Norway Artway i Praha og Tsjekk it out i Bergen.

Norway Artway ble arrangert 3.-9. oktober i 2015, med de norske kunstnerene og kompaniene Spreafico/Eckly, Kristin Ryg Helgebostad, Mette Edvardsen, Amund Sjølie Sveen og Ingri Fiksdal på programmet 

I november 2015 inviterer BIT Teatergarasjen bergenspublikummet til et møte med tsjekkisk scenekunst på USF Verftet. Og i festivalnavnet ligger den tydelige oppfordringen. Kom! Tsjekk it out! 

PROGRAM HER | #tsjekkitout

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.