Film

Araf - Somewhere in Between - Ustaoğlu 2012

Livet ved motorveien

Araf – Somewhere in Between beskriver en mellomtilstand, mellom grå virkelighet og drømmen om det andre. To unge mennesker, Zehra og Olgun, har skiftarbeid på en landsens veikafé, men drømmer begge om å komme fri, å kunne flykte fra kjedsomheten og ut i den videre verden. Drømmene får inspirasjon fra enkle konkurranseprogram på fjernsyn, hvor folk tilsynelatende vinner lykke gjennom pengepremier. Så brytes monotonien, når lastebilsjåføren Mahur på sin stille og voksne måte invaderer livene deres, ved å gjøre kur til Zehra.

Araf – Somewhere in Between kan leses som en oppvekstfilm, et portrett av unge mennesker omgitt av en tyngende hverdagsrealisme Ken Loach verdig – og med en bittersøt slutt hvor fjernsynet til slutt får en rolle i livet deres. Her vandrer det ubehagelige og det estetiske hånd-i-hånd, gjennom Michael Hammons vakre foto, tett på både landskap og menneskene i denne fortellingen.

Yeşim Ustaoğlu er å regne som Tyrkias fremste kvinnelige filmregissør. Hennes tidligere filmer Journey to the Sun(1999), Waiting for the Clouds (2003) og Pandora’s box(2008) har som Araf – Somewhere in Between fått god internasjonal mottakelse, inkludert en rekke priser. Araf – Somewhere in Between er hennes femte spillefilm.

Brynjar Bjerkem

Araf. Regi og manus: Yeşim Ustaoğlu. Tyrkia/Frankrike/Tyskland 2012. Foto: Michael Hammon. Musikk: Mark Mader. Klipp: Naim Kanat, Mathilde Muyard, Svetolik Zajc. Medv.: Neslihan Atagül, Baris Hacihan, Özcan Deniz, Nihal Yalcin, Yasemin Çonka, Ilgaz Kocatürk m.fl. Utleie: The Match Factory, Tyskland. Tyrkisk tale, engelske undertekster. DCP, farger. 2 t 4 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.