Møte

Møteplass for musikk og film

Brak, Vestnorsk Filmsenter og Biff inviterer til spennende foredrag om bruk av musikk i film, og kanskje du treffer samarbeidspartnere?

Er du på jakt etter musikk til din film?
Er du en komponist og vil presentere sitt materiale?
Søker du etter noen til å lage musikkvideo med?
Eller vil du bare lære om musikk og film?

Kom på møteplassen den 25. september for å få spennende foredrag og møte potensielle samarbeidspartnere. Arrangementet blir i møterommet i 2. etasje på USF Verftet.
Påmelding på denne lenken.

EN SAMTALE MED PÅL ØIE
Pål Øie er utdannet musiker og dokumentarfilmskaper og har lang erfaring både som regissør, produsent og manusforfatter. På 80-tallet turnerte Øie som trommeslager sammen med blant andre Dollie de Luxe, Ole I`dole og Bugge Wesseltoft. Denne høsten er Øie klar med “Villmark 2″ på kino. I samtale med moderator Andreas Milde deler regissøren sine tanker om musikkens rolle i han filmunivers. Hvor tidlig i prosessen får musikken en sentral rolle? Hvordan samarbeider han med komponisten? Hvilken betydning har det at han er musiker selv?

HVORDOR ER MUSIKKVIDEOEN VIKTIG?
MADE
er et av landets ledende management innenfor musikk, og representerer blant andre John Olav Nilsen & Gjengen, Casiokids, Sondre Lerche, Razika, Honningbarna, Aurora, Silja Sol, Thea Hjelmeland, Drippin, Hvitmalt Gjerde, Vilde Tuv, The Well, Death Crush, Atella, O. Martin, WDSTK, Blood Command, Lemaitre og Megaphonic Thrift. Espen Drivenes forteller om MADE sin bruk av musikkvideoer og hvorfor dette mediet fortsatt er viktig i musikken i dag. Hvilke budsjettrammer og finansieringsmuligheter har musikkvideoene, og hvordan samarbeider managementet med den profesjonelle filmbransjen?

GUNNBJØRGS METODE
Gunnbjörg Gunnarsdottir
er en halvt islandsk/halvt norsk filmskaper som lager kortfilm, musikkvideo og promofilm i både inn og utland. Hun driver det Bergens-baserte filmselskapet GunFilm, som et resultat av å ha studert markedsføring og bedriftsledelse, kombinert med en lidenskap for det audiovisuelle kuntsuttrykket, etterfulgt av et flerårig engasjement i et retorikkbyrå der hun har visualisert idéer og konsepter for små og store kunder.

La deg inspirere av Gunnbjörgs tilnærming til arbeidet med lyd, bilde og musikk når hun forteller om sine metoder. Hva ser hun etter når hun finner musikk til sine filmer? Hvordan samarbeider hun med musikere og hvordan når hun sine kreative mål når budsjettene er lave?

RIOT
– En online plattform som skal forenkle tilgangen på visuelt innhold, og bygge broer mellom de kreative og de som trenger dem.
Kimberly Larsen har jobbet med media i 18 år, som skuespiller, programleder, reporter, journalist, manusforfatter, konseptutvikler, regissør og produsent. I dag driver hun In Your Face Music (artistutvikling & management) og  In Your Face Productions (konseptutvikling, produksjon, casting og konsulentvirksomhet.)

Behovet for visuelt innhold har aldri vært større enn det er i dag, likevel har metodene vi bruker for å formidle kreative tjenester stagnert. Larsen skal fortelle om RIOT, en online platform, som skal endre dette.

Kurt Cobain: Montage of Heck
Etter møteplassen blir det tid til mingling før BIFF presenterer Kurt Cobain: Montage of Heck kl 21:00 i Røkeriet.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.