Dans

BIT Teatergarasjen: Phrasing the pain / 420People & Ann Van den Broek

Phrasing the Pain er et stykke for syv dansere basert på en bevegelsesfrase.

Den såkalte smertefreasen ble utviklet i den prisbelønte forestillingen I SOLO MENT av koreograf og psykoanalytiker Ann Van den Broek.

Bevegelsene stammer fra følelser av smerte og sorg etter å ha mistet en man har kjær, enten en venn, en forelder eller et barn. Idet danserne kommer på scenen går de hver sin vei inn i følelseslivet – fra lyst til aggresjon, fra eufori til apati. Sorgen er en vekker. Den avdekker uventede dimensjoner og perspektiver. Phrasing the Pain er en trollbindende forestilling, med mørke rytmer, intense følelser og en kraft som forandrer.

«Materialet er smerte. Men det finnes veldig mange forskjellige typer av smerte og jeg har forholdt meg til flere i mine tidligere arbeider. Men denne spesielle smerten er den mån føler når man mister noen. Enten på grunn av død, men også rent mentalt, som når noen driver vekk fra deg, og du mister kontakten fysisk eller åndelig. Det handler om smerten i tapet og om forsøket på å reparere, om frustrasjonen og sinnet omkring ...» (Ann Van den Broek om Phrasing pain)

Tsjekk it out - tre dager med tsjekkisk dans og teater i Bergen, 12.-14. november

BIT Teatergarasjen i Bergen har sammen med den internasjonale scenekunstfestivalen 4+4 Days in Motion (CZ), skapt et felles prosjekt som handler om fremvisning og utveksling av scenekunst mellom Norge og Tsjekkia. Platformene for dette prosjektet er minifestivalene Norway Artway i Praha og Tsjekk it out i Bergen.

Norway Artway ble arrangert 3.-9. oktober i 2015, med de norske kunstnerene og kompaniene Spreafico/Eckly, Kristin Ryg Helgebostad, Mette Edvardsen, Amund Sjølie Sveen og Ingri Fiksdal på programmet 

I november 2015 inviterer BIT Teatergarasjen bergenspublikummet til et møte med tsjekkisk scenekunst på USF Verftet. Og i festivalnavnet ligger den tydelige oppfordringen. Kom! Tsjekk it out! 

PROGRAM HER | #tsjekkitout

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.