Scenekunst

BIT Teatergarasjen Meteor: Tale Dolven & Gabel Eiben / That catastrophe is a fire

En magisk oppsetning om hverdagsundere.

Teksten er kjernen i mange teatrale opplevelser. I denne forestillingen står vitenskapsformidling i sentrum. Den mirakuløse verden vi lever i er nettopp det, mirakuløs, for de uopplyste og uutdannede vel å merke. Men etter århundrer med vitenskapelig analyse av fenomener vet vi nå hva som lager ild, hvordan plantene vokser – selv en hel del av det som finnes utenfor vår lille planet eller inne våre små celler har vi i dag et begrepsapparat for..

Språket til vitenskapsmenn som Richard Feynman og Leonard Susskind er enkelt, selv om temaet er vanskelig. Når noen har spesialkunnskaper, kan det være vanskelig å finne et felles språk med de uinnvidde. Her finnes mange likhetstrekk med hvordan danse- og teaterforestillinger kan oppleves av publikum. 

That catastrophe is a fire er en hyllest til magiske hendelser omkring oss. Og naturligvis tas magikernes forestillingskunster i bruk. Fingerferdighet og illusjoner er sett på som en noe mindreverdig kunst – triks for underholdningens skyld. Dette ertilsvarende den taktikk som brukes i teateret, og et mektig redskap i performancekunsten. Skuepillere overbeviser publikum om at de er noen andre. Magikerne overbeviser publikum om at det uvirkelige er virkelig.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.