Scenekunst

BIT Teatergarasjen Meteor: Synsmaskinen Burst

På denne workshopen vil det bli diskusjoner om kriser sett som en generell politisk konfigurasjon. Hva det innebærer å leve i en tid preget av kriser og hvordan disse manifesterer seg.

En workshop om kriser
I dag lever vi i en tid som i økende grad beskrives av pågående kriser, som finanskrise, klimakrise og identitetskrise. Snarere enn å være kriser som oppstår i et bestemt tidspunkt som når en flom eller et jordskjelv inntreffer, er disse krisene kroniske, altså kriser som er vedvarende, med nedslagsfelt som preger enkeltliv og hele samfunn på fundamentale måter. Men krisen oppløses ikke ved nedslagsfeltene, isteden vil de forårsake flere.

På denne workshopen vil det bli diskusjoner om kriser sett som en generell politisk konfigurasjon. Hva det innebærer å leve i en tid preget av kriser og hvordan disse manifesterer seg. Dessuten vil vi gå inn på noen konkrete eksempler som er rammet av samtidige kriser og legge opp til en diskusjon over emnet.

Innledende forelesning av Bruna De Marchi, sosiolog og gjesteforsker ved Senter for Vitenskapsteori ved UiB. Hun vil presentere sin forskning om kriser og sosiale responser til katastrofer.

SYNSMASKINEN er et kunstnerisk utviklingsprosjekt (KU Project) ved Kunst- og Designhøyskolen i Bergen (KHiB) som startet i 2015 og vil pågå fram til 2018.
Kunstnergruppen SYNSMASKINEN ønsker å skape et rom for kontemplasjon over kontemporære politiske kriser. Prosjektet vil bestå av syv kunstprosjekter som utforsker en definert krise i vår tid. Sammen vil disse visjonene forsøke å brette ut en fremtidig kosmologi: en ny politisk horisont. BURST er det første av disse syv prosjekter som presenteres for offentligheten.
SYNSMASKINEN er en kunstner-gruppe i den forstand at hver produksjon er produsert i samarbeid mellom en ny gruppe deltakere som vil bestå av kunstnere og tenkere. I den forstand vil SYNSMASKINEN sondere begrepet forskningsgruppe. Hvordan kan kollektivitet adressere de politiske spørsmålene de undersøkte krisene inneholder på en visjonær måte?

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.