Scenekunst

BIT Teatergarasjen Meteor: Pieter Ampe / Campo

Hipsterskjeggemannen Pieter Ampe er tilbake etter fjorårets suksess. Denne gang med broren i kulissene.

So you can feel handler om mannens seksualitet, med alle de følelsene den har i seg, men mest av alt om Ampe selv og umuligheten av å leke og gjøre hva en vil, uten å bli hektet på seg selv som person.

«Jeg har problemer med historier hvor seksualitet hovedsakelig blir framstilt som en destruktiv kraft, styrt av egoistiske motiver, for den kan også styre kreativitet» (Pieter Ampe).

Etter en rekke duetter og en kvartett, får vi her Pieter Ampe i en solo. I New York lot han seg selv svinne hen i en verden av forvandlinger, i et miljø hvor enhver norm både var omskiftelig og i konstant oppløsning, og hvor frigjøring, seksuell- og følelsesmessig energi gikk hånd i hånd. Er vi oppmerksomme på hvordan andre oppfatter oss? Hva slags energi er det vi slipper ut gjennom kroppene våre? Trenger vi å bli frigjorte? Svaret får du i So you can feel. Og faren for at han vil forføre deg med enorme gester er overhengende, selv om den sensualiteten han har opparbeidet seg lar seg like godt uttrykke gjennom utsøkte hoftebevegelser. Det er uansett en forestilling å se fram til: om en mann som har blitt voksen og hans kropp.

campo.nu

«Ampe’s wiggling is certainly norm-breaking and strange, in the most enchanting way» (Helsingin Sanomat). 

«Ampe explores the boundaries between body and identity, character and truth, machismo and queerness» (De Standaard).

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.