Scenekunst

BIT Teatergarasjen Meteor: Happy Gorilla Dance Company / Dying to be alive

Happy Gorilla Dance Company ser nærmere på Homo Sapiens; en art håpefulle vesener som kjemper for livet.

Siden de første jordbrukssamfunn har vi mennesker med iver og glød kultivert og temmet naturen rundt oss. Vår dominans som art, og kanskje en uhelbredelig trang til å snu steiner som egentlig burde fått ligge i fred, har eskalert i tråd med den teknologiske og vitenskapelige utviklingen.

I kraft av våre overlevelsesstrategier har vi ikke bare endret klodens landskap; vi angriper også naturens ytterste randsoner i vår egen kropp – i siste instans står også temming av døden for tur.

Er mennesket større enn naturen? Eller sagt på en annen måte: Kan vi være mer enn vår egen natur? Hva skjer når mennesket bestemmer seg for at det ikke vil dø? Lar det seg gjøre? Naturen er syklisk og uten bevissthet, mens vi opplever vår eksistens lineært: vi fødes, lever en viss tid og dør. Og på tross av kroppsdyrkelse, medisinske inngrep, virtuelle virkeligheter, og en nærmest ustoppelig trang til å flytte grenser for å nærme seg ideen om udødelighet, endres ikke naturens nådeløse syklus. Cellene brytes gradvis ned, til jord skal vi bli – og i bakgrunnen lurer som kjent våre trofaste følgesvenner bakteriene, ikke minst de resistente.

happygorilla.org

Forestillingen er produsert og fremført av: Kjartan Andersen, Bjørnar Nielsen, Susanne Irene Fjørtoft, Naja Lee Jensen. Lys: Thomas Bruvik. Dramaturgi: Siri Løkholm Ramberg. Kommunikasjon: Camilla Svingen. Takk til: Andrei Ionut. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og Fond For Lyd og Bilde. Takk til Tanzfabrik Berlin.

Co-produsert av BIT Teatergarasjen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.