Scenekunst

BIT Teatergarasjen Meteor: Forbrytelse og straff / Hildur Kristinsdottir

Samtidsteater for barn og unge basert på Dostojevskijs Forbrytelse og straff (1866)

 

Dostojevskijs Forbrytelse og straff (1866) er en av verdens mest leste romaner. Den handler om den lutfattige, unge og handlekraftige mannen Rodion Romanovitsj Raskolnikov, som mener menneskene kan deles i alminnelige og ualminnelige. Han mener selv å tilhøre de ualminnelige, sammen med Napoleon og noen ytterst få andre. De har både rett og plikt til å begå forbrytelser når det kreves. Og ta straffen. Raskolnikov bestemmer seg for å drepe en pantelånerske med øks. Verden har det bedre uten henne, og han får testet ut om han er det overmennesket han mener å være.
 
Klassikere for Kids er en kritikerrost teatertrilogi med utgangspunkt i tre litterære klassikere: Virginia Woolfs Til fyret, Johann Wolfgang von Goethes Faust og Dostojevskijs Forbrytelse og straff. Alle springer ut av og har formet vår kultur med store og klare tanker om det å være menneske. Men trilogien handler også om å utforske hva samtidsteater for barn og unge kan være. Publikum blir utfordret med et komplekst tematisk innhold og formspråk. Målet er å appellere til de unges fantasi og nysgjerrighet, og til de voksnes gjensynsglede. Selv for de som aldri fikk lest disse bøkene er dette kjent stoff, for de utgjør det språket som tanken beveger seg i.
Passer for alle aldre fra 10 år og oppover. (Anbefalt fra 13 år)

Regi: Hildur Kristinsdottir. Produsent: Mona Larsen. Tekst: Eirik Willyson. Lyd: Magnus Børmark. Lys: Kaja Glenne Lund. Scenografi: Petter Alstad, Bård Vaag Stangnes. Illustrasjon: Petter Alstad. Foto: Kristinn Gudlaugsson. På scenen: Josephine Kylén-Collins, Lars August Jørgensen, Camilla Vislie og Kim Atle Hansen. Dramaturg: Maria Ramvi. Co-produsenter: Black Box Teater, BIT Teatergarasjen og Scenekunst Østfold. Støttet av Norsk Kulturråd, Kunstløftet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Fritt Ord.

klassikereforkids.no

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.