Scenekunst

BIT Teatergarasjen Meteor: De Utvalgte / Visjonæren / Martyrium 1-7

Inspirert av Holbergs Jeppe på Bjerget. Historien om en krigsherjet mann, som søker tilflukt i rusen mens kona forsøker å banke vett inn i skallen hans.

Den som pønsker på hevn, holder sine sår åpne (Francis Bacon)

Å våkne i baronens seng kan være forførende deilig men også risikabelt. En kan få ideer. Vi frykter de utstøtte, fordi de er uberegnelig i sin adferd og minner oss om alt som kan gå feil.

Jeppe våkner stadig opp i himmelhelvetet,-  en utstøtt syndebukk og uregjerlig konge. Han befinner han seg i et dilerisk kaos, et frirom for visjonære ideer og dystopisk grubling. Utsatt for hverdagen er han uten evne til å ville det han vil, og blir et symptom på en overanstrengt verden.

“du er dyttet utenfor, du har skjøvet deg selv utenfor, gjort deg selv til latter, skjøvet ut i kulden, alle ler av deg, du hører ikke til der inne, er ikke en del av fellesskapet, er en klovn, en festbrems og en plage, et horn på veggen som ikke er et demokrati verdig, du er en tyrann, du er en despot, du må lyses i bann, du er fredløs for all ettertid glemt og lyst i bann, din pederast, din fusentast, din dynastiske selvdigger, æreskjelt i århundreder, kongen av en nasjon i brann, kongen av et folk i oppløsning, kongen av en skinasjon uten framtid, kongen av undergangstider, kongen av deg selv, kongen av underholdningsdemokratiet” Ari Behn "Martyrium 1-7"

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.