Dans

BIT Teatergarasjen: Flokk / Sulekha Ali Omar

"Mennesket er ikke et 1-tall. Det går ikke an å leve i individuelt isolat. Du blir dannet av måten du danser med flokkene dine på"

Det Per Fugelli her sier om hva det vil si å være menneske, gjør Ali Omar om til en danseforestilling om mellommenneskelige samspill i hverdagslige situasjoner.

Det norske samfunnet består av mange flokker. Selv om forskjellighet og mangfold i teorien er en normalitet i Norge i dag, har vi fremdeles store utfordringer i møte mellom forskjellige flokker (selv enkle forskjeller som seksualitet, kultur, kjønn eller alder). Det normale og vanlige, unormale og uvanlige er relative størrelser. Mennesker har varierende bakgrunn og erfaringer. Flokk handler først og fremst om forholdet mellom enkeltmennesket og flokken. Den handler om mangfold uttrykt i talemåter og kroppsspråk.

Ali Omar har selv kjent på kroppen hvordan kommunikasjon spiller inn i møtet med en annen kultur, og hva det vil si å tilpasse seg en ny flokk. To flokker har vært sentrale, den norske og den kenyansk-somaliske, begge med sine særegne sosiale og kulturelle normer og regler. Hun er utdannet danser fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har jobbet for koreografer som Ingun Bjørnsgaard og Mia Habib. Med seg i dette arbeidet har hun unge, men svært erfarne og velrenommerte Ida Wigdel og Ludvig Daae.

Kunstnerisk leder, koreograf og danser: Sulekha Ali Omar. Dansere: Ida Wigdel, Ludvig Daae. Produsent: Amanda Øiestad Nilsen. Støttet av: Norsk Kulturråd, Bergen Kommune ogFond for utøvende kunstnere.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.