Scenekunst

BIT Teatergarasjen: Clouds / Handa Gote

Hvordan påvirket forfedrene våre liv? Hva fortalte de og hva holdt de hemmelig? Hva skjedde i deres liv og deres skjebne som gjentar seg for oss?

I Clouds (tsjekkisk: mraky – som også betyr ’kremkake’) fortsetter kompaniet Handa Gote sin serie med «små»
historier, denne gang fortalt gjennom et av medlemmenes personlige arkiv. Historien ligger tett på makten og går både til topps og til bunns i det totalitære Tsjekkoslovakia. Veronika Švábová går gjennom sin families historie på leting etter skjebnesvangre øyeblikk og tilsynelatende trivialiteter som har overlevd i familiens minne til i dag, og som sammen utgjør veven i familiesamfunnet. Clouds er en subjektiv studie av egen familie, en rekke scener uten årsakssammenheng, ikke ulik de fragmentene av tidligere hendelser som minner er lagd av. Hvilke feil gjør vi gang på gang uten å lære, akkurat som dem? Hvilke deler av vår personlighet har vi arvet? Hva slags informasjon om fortiden bærer vi med oss i kroppen? Og hva vil denne kroppen ligne om 20 år, om den i det hele tatt er her? Hva er det vi virkelig husker og hva er bare fantasi? Hva betyr egentlig familie i dag? Og hvem vet fortsatt hvordan man baker mraky-kake?

Tsjekk it out - tre dager med tsjekkisk dans og teater i Bergen, 12.-14. november

BIT Teatergarasjen i Bergen har sammen med den internasjonale scenekunstfestivalen 4+4 Days in Motion (CZ), skapt et felles prosjekt som handler om fremvisning og utveksling av scenekunst mellom Norge og Tsjekkia. Platformene for dette prosjektet er minifestivalene Norway Artway i Praha og Tsjekk it out i Bergen.

Norway Artway ble arrangert 3.-9. oktober i 2015, med de norske kunstnerene og kompaniene Spreafico/Eckly, Kristin Ryg Helgebostad, Mette Edvardsen, Amund Sjølie Sveen og Ingri Fiksdal på programmet 

I november 2015 inviterer BIT Teatergarasjen bergenspublikummet til et møte med tsjekkisk scenekunst på USF Verftet. Og i festivalnavnet ligger den tydelige oppfordringen. Kom! Tsjekk it out! 

PROGRAM HER | #tsjekkitout

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.