Scenekunst

BIT Teatergarasjen: Burrows & Fargion

Burrows & Fargion viser de to stykkene Both Sitting Duet + Body Not Fit For Purpose

Koreografen Jonathan Burrows og komponisten Matteo Fargion har bygget opp et arsenal av duetter de siste 12 årene, forestillinger preget av komposisjonsteknikker fra klassisk samtidsmusikk, en anarkistisk tilnærming til performancekunsten og smart humor. De spiller nå for hele verden. BIT Teatergarasjen har vist flere av deres verker opp gjennom årene.

Det var Both Sitting Duet fra 2002 som gjorde dem berømte, en forestilling som avslører mye ved nettopp å vise lite, en koreografi etter økonomen Schumachers ’smått er godt’ og poeten Brownings ’mindre er mer’. Her sitter to dansere på hver sin stol side om side. Ellers er scenen tom. De danser et komplekst musikalsk verk sittende – et verk for fingre, hender og armer; en koreografi med sin helt spesielle form for musikalitet og humor. Both Sitting Duet satte tonen for fortsettelsen, og sammen har Burrows og Fargion i snart 20 år perfeksjonert sitt helt særegne uttrykk. Intelligens og stålkontroll er legemliggjort i disse to distingverte herrene. 

Body Not Fit For Purpose er duoens siste stykke, et bestillingsverk fra Venezia-biennalen i fjor. Her settes politikkens alvor opp mot dansens enkle glede, og peker ut noen overraskende sammenhenger mellom handling og mening. En lattervekkende forestilling som reiser store spørsmål.

«It was certainly one of the funniest and most ingenious dances seen in New York in a long time". (The New York TImes).

«I emerged from the French premiere of Both Sitting Duet in a veritable glow, my world expanded, its walls tumbling down»
 (The danceinsider.com).

www.jonathanburrows.info

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.