Film

BIFF: Yallah! Underground

Rocking the casbah - før og etter Den arabiske våren

Undergrunnsmusikk utgjør en opprørsk kraft innen musikkverdenen og kjennetegnes av at den mangler kommersiell appell. Slik vil undergrunnsmusikken alltid være et symbol på sosiale omveltninger, og det var nettopp dette som gjorde at dokumentarfilmskaperen Farid Eslam bestemte seg for å følge flere unge musikalske rebeller i Libanon, Egypt, Jordan, Israel og Palestina fra 2009 til 2013. Bosatt i strenge og verdikonservative samfunn hvor store deler av befolkningen undertrykkes av regimet, kjemper de unge musikerne en daglig kamp for friheten til å være nyskapende og radikale. Når Den arabiske våren bryter ut i 2011, blir deres personlige arbeid for en mer liberal og demokratisk hverdag en felles kampsak for hele befolkningen.

YALLAH! UNDERGROUND skildrer livsvilkårene til unge, musikalske outsidere før, under og etter Den arabiske våren, samtidig som den introduserer publikum for den beste samtidsmusikken den arabiske verden har å by på.

USA / Tyskland / Tsjekkia / Storbritannia / Canada / Egypt / 2015 / 1 t. 25 min.
SPRÅK:
arabisk/engelsk
MEDVIRKENDE:
Marc Codsi, Karim Adel Eissa, Ibrahim Farouk
REGI:
Farid Eslam
MANUS:
Farid Eslam
FOTO:
Prokop Soucek
PRODUSENT:
Farid Eslam
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.