Film

BIFF: Viva Cuba Libre - Rap is war

Vi følger los Aldeanos, en kubansk hiphopduo gjennom konserter og trøbbel med myndighetene. Et presist og nedslående bilde av ytringsfrihetens kår på Cuba.

Los Aldeanos er en populær cubansk hiphopduo. De spilles aldri på radio i hjemlandet, og styresmaktene avlyser konserter uten forklaring. Musikken distribuerer de gatelangs på cd-er de selv har brent. Tekstene til rapperne Bian og Aldo skildrer samfunnsproblemer, og kritiserer landets ledelse i krass og krystallklar tone. Duoen nekter å tie, for som Bian sier, er hiphop i Latin-Amerika fortsatt opprør. Der en del rapgrupper har blitt omfavnet av systemet er Los Aldeanos kompromissløse, og representerer den virkelige undergrunnen.

I VIVA CUBA LIBRE: RAP IS WAR har den amerikanske regissøren Jesse Acevedo fulgt duoen uten tillatelse fra styresmaktene, og med utstrakt bruk av skjult kamera tegner han et presist og nedslående bilde av ytringsfrihetens kår på Cuba. Resultatet er en film preget av stor kampvilje og et stort hjerte, hvor fattigdom, politibrutalitet og åpenhjertige intervjuer klippes sammen med hardtslående konsertopptredener hvor store folkemengder synger med på de omstridte tekstene.

USA / 2013 / 1 t. 14 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Jesse Acevedo, Tiffany Naiman, Aaron Ohlmann, Gil Vaisman
REGI:
Jesse Acevedo
MANUS:
Jesse Acevedo
FOTO:
Mandefro Pagan
PRODUSENT:
Jesse Acevedo
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.