Film

BIFF: Under electric clouds

En sci-fi-fabel om et Russland fanget mellom fortid og framtid

I UNDER ELECTRIC CLOUDS maler regissør Aleksei German Jr. opp en mystisk og symboltung visjon av et framtidig Russland. Hundre år etter revolusjonen er det ikke bare kommunismen som har spilt fallitt, men også kapitalismen, og German guider oss gjennom et goldt landskap hvor ødelagte Lenin-statuer står side om side med halvferdige skyskrapere og holografiske akrobater. Her forbereder innbyggerne seg på en kommende verdenskrig, og mens de venter på apokalypsen forsøker de å forstå hvordan nasjonen har endt opp i en slik situasjon.

Med sine lange og komplekse tagninger er UNDER ELECTRIC CLOUDS en unik visuell opplevelse. Stilen kan best beskrives som avslappet teatralsk, og både rollefigurene og kameraet beveger seg inn og ut av fascinerende omgivelser i en elegant koreografi som ser tilforlatelig ut, men som åpenbart må ha krevd betydelig planlegging og koordinering. De dype tablåene sender tankene hen til regissører som Peter Greenaway, Roy Andersson og Andrzej Zulawski, og filmen ble fullt fortjent belønnet med pris for beste foto under årets Berlinale.

ORIGINALTITTEL:
Pod Elektricheskimi Oblakami
Russland / Polen / Ukraina / 2015 / 2 t. 18 min.
SPRÅK:
russisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Louis Franck, Merab Ninidze, Viktoria Korotkova, Chulpan Khamatova, Viktor Bugakov, Karim Pakachakov
REGI:
Aleksey German
MANUS:
Aleksey German
FOTO:
Sergey Mikhalchuk, Evgeniy Privin
PRODUSENT:
Rushan Nasibulin, Egor Olesov, Andrey Savelyev, Artyom Vasilev, Sergey Yahontov
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.