Film

BIFF: The search for freedom

Kanskje den definitive dokumentaren om det 20. århundrets ekstremsportrevolusjon og dens utspring på vestkysten av USA

Hva gjør seg vel bedre på kinolerretet enn verdens beste surfere, skatere, basehoppere, offroadsyklister, friklatrere, ski- og snøbrettkjørere i fri utfoldelse? THE SEARCH FOR FREEDOM er kanskje den definitive dokumentaren om det 20. århundrets ekstremsportrevolusjon og dens utspring på vestkysten av USA, hvor både pionerer og nye topputøvere dukker opp i intervjuer og adrenalinpumpende action. Filmen har befriende lav GoPro-faktor, og nyopptakene er gjort med øye for natur og atmosfære i tillegg til fart og spenning. Kan stjerner som Tony Hawk, Danny Way, Jeremy Jones og Kelly Slater forklare hvorfor de drives mot stadig nye halsbrekkende høyder, bølger, tricks og stunt? Hvor går egentlig grensen mellom kalkulert risiko og uforsvarlig vanvidd?

Når man ser THE SEARCH FOR FREEDOM er det fristende å tenke at den eventyrlystne pionermentaliteten fra 1800-tallets nybyggere har overlevd i Den ville vesten. Dette er en medrivende dokumentar om hvordan en ny generasjon lovløse utløste en kulturrevolusjon i jakten på et liv i fartsfylt frihet.

Canada / 2015 / 1 t. 32 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Danny Way, Jeremy Jones, Kelly Slater, Annie Boulanger, Kai Lenny, Tony Hawk
REGI:
Jon Long
MANUS:
Jon Long, Colin Whyte
FOTO:
Mike Parenteau
PRODUSENT:
Jon Long
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.