Film

BIFF: The Great Invisible

Dyptpløyende dokumentar om Deepwater Horizon-katastrofen

20. april 2010 eksploderte oljeplattformen Deepwater Horizon i Mexicogulfen. USAs største oljekatastrofe gjennom tidene kunne ses mer enn 50 kilometer unna, og førte til massive oljeutslipp og elleve dødsfall. Plattformen brukte 36 timer på å synke, men effektene på helse, miljø og økonomien merkes den dag i dag.

THE GREAT INVISIBLE forteller for første gang hele historien om katastrofen. Vi får se hendelsene gjennom øynene til både de overlevende, mennesker som bor og livnærer seg langs Mexicogulfen og ledere i British Petroleum, oljegiganten som var ansvarlig for ulykken. Regissør Margaret Brown reiste i fire år til småbyene langs Mexicogulfen for å samle vitnesbyrd om hvilke konsekvenser katastrofen hadde. Sammen tegner disse historiene et dystert bilde av hvordan mangelen på statlig regulering og innsyn lot oljeindustrien drive et hasardiøst spill som førte til en katastrofe amerikanske myndigheter fortsatt ikke har tatt noen lærdom av.

ORIGINALTITTEL: The Great Invisible

USA / 2014 / 1 t. 32 min.

SPRÅK:Engelsk

MEDVIRKENDE:
Meccah Boynton-Brown, Doug Brown, Roosevelt Harris, Latham Smith, Sara Lattis Stone
REGI:
Margaret Brown
MANUS:
Margaret Brown
FOTO:
Jody Lee Lipes, Jeff Peixoto, Adam Stone
PRODUSENT:
Margaret Brown, Julie Goldman, Jason Orans
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.