Film

BIFF: Racing extinction

Regissøren bak Oscar-vinneren THE COVE er tilbake med nok en sjokkerende dokumentar, og fortsatt uten silkehansker.

Med jevne mellomrom forsvinner arter fra jordens overflate, og enda flere er i fare for å forsvinne hvis vi ikke gjør noe med det. Menneskenes rovdrift på moder jord har ført til at mange dyrearter har forsvunnet for alltid, og uansett hva du har blitt fortalt i JURASSIC PARK, er det liten sjanse for at de kommer tilbake. Med RACING EXTINCTION er regissøren bak Oscar-vinneren THE COVE tilbake med nok en sjokkerende dokumentar, og fortsatt uten silkehansker.

Grufulle opptak av dyr som blir utsatt for torturlignende mishandling er en sterk påminnelse om hva dyrevernsaken handler om i 2015. I tillegg til dyrene som står oppført på den internasjonale rødlista, spøker det en større og mer eksistensiell problemstilling i bakgrunnen - for det er ikke bare dyrene, men også menneskeheten som er truet av utryddelse. RACING EXTINCTION er likevel ikke noe moraliserende foredrag: Dette er en spennende, opprørende og medrivende dokumentarfilm som kan gjøre dyrevernere av selv de mest passive publikummere.

USA / 2015 / 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Elon Musk, Jane Goodall, Louie Psihoyos, Leilani Münter, Charles Hambleton
REGI:
Louie Psihoyos
MANUS:
Mark Monroe
FOTO:
John Behrens, Shawn Heinrichs, Sean Kirby, Petr Stepanek
PRODUSENT:
Olivia Ahnemann, Fisher Stevens
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.