Film

BIFF: Over the years

En bemerkelsesverdig film som utforsker hvordan arbeid påvirker menneskers hverdag, selvforståelse og verdensbilde

Hva skjer når arbeidet som livet ditt kretser rundt forsvinner? Når den gamle tekstilfabrikken i Waldviertel i Østerrike legges ned, rykkes de tidligere ansatte ut av sin stillestående, rutinepregede hverdag. Uten en jobb å gå til må de fylle dagene med nytt innhold, og plutselig blir alt mer seriøst, ærlig og lekent. I et postindustrielt samfunn spør OVER THE YEARS hvilken plass jobben får for mennesket når man ikke lenger må introdusere - eller identifisere - seg med jobbtittelen sin. Hvordan fyller menneskene i Waldviertel tomrommet arbeidet etterlater seg?

Den anerkjente dokumentarfilmskaperen Nikolaus Geyrhalter (VÅRT DAGLIGE BRØD) planla opprinnelig kun å følge tekstilarbeiderne gjennom de første tre-fire årene med drastiske forandringer, men etter hvert som livene deres utviklet seg i vidt forskjellige retninger, fortsatte han å filme dem i ti år. Resultatet er en bemerkelsesverdig film som utforsker hvordan arbeid påvirker menneskers hverdag, selvforståelse og verdensbilde.

ORIGINALTITTEL:
Über die Jahre
Østerrike / 2015 / 3 t. 8 min.
SPRÅK:
tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Nikolaus Geyrhalter, Wolfgang Widerhofer, Markus Glaser, Michael Kitzberger
REGI:
Nikolaus Geyrhalter
MANUS:
Nikolaus Geyrhalter, Wolfgang Widerhofer
FOTO:
Nikolaus Geyrhalter
PRODUSENT:
Nikolaus Geyrhalter, Markus Glaser, Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.