Film

BIFF: Necktie Youth

Suicidale eventyr i post-apartheid Sør-Afrika.

I en av Johannesburgs bedrestilte bydeler møter vi en gruppe unge sørafrikanere som aldri har opplevd apartheid. Som barn av velstående foreldre trenger de heller ikke bekymre seg for jobb, eller studier, og dermed står de fritt til å bruke sin tid på sex, rus og andre alderstypiske taktikker for å mestre tilværelsens iboende uutholdelighet. Men ikke alle lykkes like godt, og når rikmannsdatteren Emily begår selvmord tvinger det vennene hennes til å konfrontere tomheten i sine egne liv.
NECKTIE YOUTH er debutfilmen til 23 år gamle Sibs Shongwe-La Mer, og gjennomsyres av en rastløs ungdommelig energi. Denne rastløsheten gir seg utslag i en slentrende og uforutsigbar fortellerstil som sender tankene hen til regissører som Richard Linklater og Xavier Dolan.

NECKTIE YOUTH er vakkert fotografert i svart-hvitt, og veksler mellom skarpe observasjoner, åpenhjertige betroelser, store komiske høydepunkter og en underliggende følelse av at noe er veldig, veldig galt. Dette er et unikt perspektiv på dagens Sør-Afrika, signert en filmskaper det skal bli svært spennende å følge i årene som kommer.ORIGINALTITTEL:
Necktie Youth
Nederland / Sør-Afrika / 2015 / 1 t. 33 min.
SPRÅK:
afrikaans/engelsk/xhosa/zulu
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Bonko Cosmo Khoza, Sibs Shongwe-La Mer, Colleen Balchin, Kamogelo Moloi, Emma Tollman, Kelly Bates
REGI:
Sibs Shongwe-La Mer
MANUS:
Sibs Shongwe-La Mer
FOTO:
Chuanne Blofield
PRODUSENT:
Elias Ribeiro, John Trengove

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.