Film

BIFF: Love and mercy

En vakker og grundig researchet film om popmusikk, berømmelse, rus, suksess og psykisk sykdom, om en usedvanlig følsom og begavet mann som balanserer på en knivsegg mellom geni og galskap.
Life's a beach

Beach Boys-legenden Brian Wilson er hovedsakelig kjent for to ting - sitt gudbenådede musikalske talent og sin flere tiår lange kamp med ulike psykiske problemer. Den kritikerroste spillefilmen LOVE & MERCY skildrer to dramatiske og begivenhetsrike perioder i Wilsons liv: glansdagene med The Beach Boys på 60-tallet og de tumultuøse årene på 80-tallet da han slet med avhengighet, psykiske problemer og en destruktiv diett.

Filmen er delt i to, med Paul Dano i rollen som den unge Wilson og John Cusack som den ulykksalige middelaldrende utgaven, og kombinasjonen av disse imponerende rolletolkningene skaper et mangefasettert kunstnerportrett som sender tankene hen til Todd Haynes' Bob Dylan-fabel I'M NOT THERE. Med LOVE & MERCY har Bill Pohlad laget en vakker og grundig researchet film om popmusikk, berømmelse, rus, suksess og psykisk sykdom, om en usedvanlig følsom og begavet mann som balanserer på en knivsegg mellom geni og galskap.

USA / 2014 / 2 t. 1 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Elizabeth Banks, John Cusack, Paul Dano, Jonathan Slavin, Graham Rogers, Max Schneider
REGI:
Bill Pohlad
MANUS:
Oren Moverman, Michael A. Lerner
FOTO:
Robert D. Yeoman
PRODUSENT:
Bill Pohlad, Claire Rudnick Polstein, John Wells
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.