Film

BIFF: Life is sacred

Mockus er Colombias jordnære superhelt

Colombia er et land preget av vold og korrupsjon, hvor narkotikakarteller har holdt landet fastlåst i en væpnet konflikt i en rekke tiår. Unntakstilstanden har for lengst blitt en del av dagliglivet, og nesten alle familier har mistet noen av sine kjære. Mutters alene i et råttent politisk system kjemper den idealistiske og nytenkende presidentkandidaten Antanas Mockus for en ny kurs. Som ordfører i Bogotá kjempet han med stort hell mot byens utstrakte kriminalitet og trafikkproblemer. Iført superheltkostyme og med massiv oppslutning blant unge aktivister akter han nå å gjøre det samme for resten av landet.

LIFE IS SACRED tar oss tett på den inspirerende og jordnære Mockus i hans kamp for et bedre Colombia. Filmen følger hans valgkampanje, hvor vi møter flere av hans optimistiske tilhengere og får et sterkt inntrykk av landets tragiske historie. Men er det egentlig mulig å endre et korrupt og voldelig system kun ved hjelp av idealisme og gode intensjoner?

Norge / Irland / Danmark / Colombia / 2014 / 1 t. 46 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Antanas Mockus, Katherine Miranda, Janus Billeskov Jansen
REGI:
Andreas Dalsgaard
MANUS:
Andreas Dalsgaard
FOTO:
Viviana Gómez Echeverry
PRODUSENT:
Signe Byrge. Anne Köhncke
TEMA:
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.