Film

BIFF: Last hijack

Somalisk piratvirksomhet sett med somaliske øyne

Gjennom media får vi presentert det siste tiårets eksplosjon av somalisk piratvirksomhet sett med vestlige øyne. I intervjuer med kapteiner, shippingmagnater og samfunnsvitere hører vi om piratene som en trussel mot internasjonal handel og sjømenns liv og helse, og som en ny utgiftspost for rederibransjen. LAST HIJACK presenterer den samme historien gjennom opplevelsene, tankene og drømmene til den erfarne piraten Mohamed. Han er en av mange somaliere som sliter med å få endene til å møtes i et land herjet av borgerkrig og som preges av et fravær av både rettssystem og sentrale styresmakter. Nå skal Mohamed gifte seg, og familien vil at han skal oppgi piratvirksomheten. Men hvordan skal han da forsørge kone og barn?

Dokumentaren LAST HIJACK har også et interaktivt motstykke som vises i Visningsrommet USF. Her får publikum selv utforske forskjellige perspektiver ved konflikten, gjennom Mohameds familie og mannskap, samt pårørende, journalister og diplomater. I likhet med dokumentaren er den interaktive versjonen en stilsikker blanding av animasjon og dokumentariske opptak fra Somalia.

Irland / Tyskland / Belgia / Nederland / 2014 / 1 t. 23 min.
SPRÅK:
somali
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Tommy Pallotta, Femke Wolting, Bruno Felix, Edgar Burcksen
REGI:
Tommy Pallotta, Femke Wolting
MANUS:
Tommy Pallotta, Femke Wolting
FOTO:
Ahmed Farah
PRODUSENT:
Bruno Felix, Femke Wolting
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.