Film

BIFF: Det helt nye testamentet

Gud er her. Han bor i en mørk og utrivelig leilighet i Brüssel sammen med sin kone Gudinnen og datteren Ea.

Det har vært laget mange filmer om Guds sønn, men nå har Jaco van Dormael laget den første om hans ti år gamle datter. Gud er nemlig ikke død – han bor i en mørk og utrivelig leilighet i Brüssel sammen med sin kone Gudinnen og datteren Ea. Her bruker Herren tiden på å plage menneskeheten ved å passe på at køen man står i alltid er den tregeste og at brødskiver alltid lander med syltetøy-siden ned. Ea har sett seg lei på den gretne gamle gubbens omgang med menneskene, og bestemmer seg for at det er på tide å ta saken i egne hender. Derfor sender hun alle mennesker på jorden en tekstmelding hvor det står når og hvor de skal dø, og deretter begir hun seg ut i verden for å samle en flokk disipler som kan forfatte et nytt og bedre testamente.

DET HELT NYE TESTAMENTET er en skarp, oppfinnsom og underholdende satire over bibelen, som sender tankene til regissører som Michel Gondry og Terry Gilliam. Og i sentrum for det hele finner vi den ti år gamle Pili Groyne som gjør en strålende innsats som Ea.

ORIGINALTITTEL:
Le Tout Noveau Testament
Frankrike / Belgia / Luxembourg / 2015 / 1 t. 53 min.
SPRÅK:
Fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens, Yolande Moreau, Laura Verlinden
REGI:
Jaco Van Dormael
MANUS:
Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig
FOTO:
Cristophe Beaucarne
PRODUSENT:
Jaco Van Dormael
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.