Film

BIFF: Democrats

House of Cards i Zimbabwe når ny grunnlov skal lages

I 2008 vant Robert Mugabe en kontroversiell valgseier mot opposisjonslederen Morgan Tsvangirai. Mugabes triumf ble møtt med bred fordømmelse fra det internasjonale samfunnet, og for å bedre Zimbabwes image ble det oppnevnt en tverrpolitisk komité som skulle utforme en ny grunnlov for landet. Men man trenger ikke være Frank Aarebrot for å skjønne at dette skulle vise seg å bli en lang og mildt sagt problematisk prosess.

I dokumentarfilmen DEMOCRATS følger vi denne tilsynelatende umulige oppgaven tett, og blir kjent med to politikere som på tross av betydelige ideologiske motsetninger må prøve å navigere gammelt fiendskap og produsere en ny grunnlov. Veien dit er vanskelig og mange ganger ganske absurd, og man får virkelig følelsen av å være flue på veggen i et skakkjørt demokrati som ofte tar to skritt tilbake for hvert skritt fram. Resultatet er en bittersøt film om demokratiets vanskelige kår i et land som har vært vanstyrt i flere tiår, men som nå på sin egen besynderlige måte muligens er på vei mot noe bedre.

Danmark / 2014 / 1 t. 39 min.

SPRÅK:
engelsk/shona
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Paul Mangwana, Douglas Mwonzora
REGI:
Camilla Nielsson
MANUS:
Camilla Nielsson
FOTO:
Henrik Bohn Ipsen
PRODUSENT:
Henrik Veileborg
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.