Film

BIFF: Cartel Land

Prisbelønte dokumentar som gir et unikt innblikk i et samfunn der lov og orden har brutt sammen; Michoacán, Mexico

Når volden og kriminaliteten florerer på hjemstedet ditt, og politi og myndigheter i all hovedsak er fraværende, finnes det noe annet alternativ enn å ta loven i egne hender? Hvilket ansvar har privatpersoner for å beskytte sitt hjem, sin familie og sitt hjemland? CARTEL LAND går rett inn i kjernen av denne problematikken, og gir oss et enestående, skremmende innblikk i Mexicos destruktive og forvirrende krig mot narkotika.

I Michoacán, Mexico, leder en lege kjent som El Doctor en paramilitær gruppe i kampen mot narkotika-kartellet Knights Templar, som har terrorisert regionen i årevis. Og i Altar Valley, Arizona - på folkemunne kjent som «Cocaine Alley» - møter vi den amerikanske veteranen Nailer, som har bygd opp sin egen bevæpnede borgervernsgruppe som kjemper for å hindre den meksikanske narkotikakrigen i å spre seg over grensa. Den prisbelønte dokumentaren CARTEL LAND byr på et unikt innblikk i et samfunn hvor lov og orden har brutt sammen, og tar oss med dit kampene utspiller seg, i en konflikt hvor det er vanskelig å skille de gode fra de onde.

Denne filmen åpner årets Checkpoints-program torsdag 24. september.

USA / Mexico / 2015 / 1 t. 38 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Robert Hetrick, Tim Foley, Dr. José Mireles
REGI:
Matthew Heineman
FOTO:
Matthew Heineman, Matt Porwoll
PRODUSENT:
Matthew Heineman
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.