Film

BIFF: Capitalism at Crossroad street

Seleckis skildrer dramatiske og komiske hverdagssituasjoner hos det besynderlige mikrosamfunnet i Crossroad Street som kan få selv gravalvorlige økonomer til å trekke på smilebåndet.

Crossroad Street er en liten gate i utkanten av Latvias hovedstad Riga. Her lever en særegen gjeng sine ordinære liv til tross for forandringene i samfunnet rundt dem. Med sin tredje film følger regissør Ivars Seleckis opp innbyggerne i Crossroad Street; tidligere har han fulgt dem gjennom Sovjetunionens oppløsning, og i 1999 undersøkte han hvordan de hadde tilpasset seg etter åtte år med latvisk selvstendighet. På sin egen idiosynkratiske måte blir innbyggerne i den 800 meter lange gaten et bilde på forandringene i samfunnet for øvrig, ettersom de humoristiske portrettene på ærlig og nøkternt vis speiler situasjonen til Latvias befolkning.

I CAPITALISM AT CROSSROAD STREET observeres naboene i kjølvannet av finanskrisen, og der noen naboer starter illegalt alkoholsalg fra hjemmet, håndterer andre krisen ved å ty til en omfattende bytteøkonomi. I dramatiske tider med store utfordringer, skildrer Seleckis komiske hverdagssituasjoner hos det besynderlige mikrosamfunnet i Crossroad Street som kan få selv gravalvorlige økonomer til å trekke på smilebåndet.

ORIGINALTITTEL:
Kapitalisms Skersiela
Latvia / 2013 / 1 t. 40 min.
SPRÅK:
latvisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Talivaldis Margévics, Ivars Seleckis, Ieva Margevicha, Baiba Urbane
REGI:
Ivars Seleckis
MANUS:
Talivaldis Margévics
FOTO:
Ivars Seleckis
PRODUSENT:
Baiba Urbane
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.