Film

BIFF: Breaking a monster

Underholdende og opplysende dokumentar om hva som kreves for å skape og vedlikeholde en karriere i musikkbransjen - med bandet Unlocking the Truth

Etnisitet, identitet og populærmusikk er tett forbundet med hverandre, og få steder er disse koblingene sterkere enn i USA. Dette er en av grunnene til at interessen rundt bandet Unlocking the Truth har vært såpass stor som den er, for trioen består nemlig av tre svarte tenåringer fra Brooklyn som spiller den hviteste musikken som tenkes kan - metal.

I dokumentarfilmen BREAKING A MONSTER har regissør Luke Meyer fulgt Malcolm, Alec og Jarad fra den spede starten som prepubertale Youtube-kuriositeter til millionkontrakt med Sony og spillejobber på festivaler som South by Southwest og Coachella. En sentral faktor bak bandets framgang er deres 70 år gamle manager Alan Sacks, som tidligere har arbeidet med The Jonas Brothers, og som frustreres over tenåringenes manglende appetitt på suksess. For BREAKING A MONSTER er ikke bare historien om et usedvanlig ungt og lovende metalband, det er også en underholdende og opplysende film om hva som kreves for å skape og vedlikeholde en karriere i musikkbransjen i 2015.

USA / 2015 / 1 t. 32 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Malcolm Brickhouse, Jarad Dawkins, Alec Atkins, Alan Sacks, Noreen Jackson, Tracey Brickhouse
REGI:
Luke Meyer
MANUS:
Luke Meyer, Brad Turner
FOTO:
Ethan Palmer, Hillary Spera
PRODUSENT:
Tom Davis, Thad Luckinbill, Trent Luckinbill
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.