Film

BIFF: Bikes vs cars

Hvorfor fortsetter politikere å bruke biltrafikk som utgangspunkt for byplanlegging, og hvilke langsiktige konsekvenser innebærer en slik kortsiktig tenking.

Helt siden privatbilen ble allemannseie har begrepet infrastruktur langt på vei vært synonymt med bilveier. Dette til tross for at biltrafikk er en av våre største kilder til forurensning, og at byplanlegging på bilens premisser aktivt fortrenger mer miljøvennlige og fremtidsrettede kommunikasjonsmidler. I BIKES VS CARS ser den svenske dokumentarfilmskaperen Fredrik Gertten nærmere på hvorfor politikerne fortsetter å bruke biltrafikk som utgangspunkt for byplanlegging, og på hvilke langsiktige konsekvenser en slik kortsiktig tenking innebærer.

Her møter du syklister og aktivister fra hele verden som alle på sitt vis kjemper for å skape en ny og mer miljøvennlig infrastruktur hvor sykkelen har en like selvsagt og sentral plass som bilen. Og i bunnen ligger hele veien det store spørsmålet: Hvor seriøst kan man ta politikere som serverer fagre løfter om fornybar energi når de gang på gang utrykker sine synspunkter på forurensende og fremmedgjørende bilveier av asfalt og betong?


Sverige / 2015 / 1 t. 31 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk/portugisisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Aline Cavalcante, Dan Koeppel, Raquel Rolnik, Ivan Naurholm, Nicolas Habib, Don Ward, Gil Peñalosa, Denzil Minnan-Wong, Christina Deckwirt, Joel Ewanick, Joshua Dysart, Liliana Godoy, Fabio Mendonça, Ricardo Correa, Evelyn Araripe, Otto Koeppel, Kalee Thompson, Karem Rojas
REGI:
Fredrik Gertten
MANUS:
Fredrik Gertten
FOTO:
Anton Corbal
PRODUSENT:
Margarete Jangård, Elin Kamlert, WG Film
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.