Film

BIFF: Best of enemies

«I'll sock you in the goddamn face and you'll stay plastered»

I USA var 1968 et turbulent år preget av politiske drap og opptøyer, og i dette urolige klimaet skulle Det demokratiske parti arrangere landsmøte for å velge sin nye presidentkandidat. For å dekke denne prosessen hentet ABC News inn to markante politiske kommentatorer: demokraten Gore Vidal og republikaneren William F. Buckley, Jr. Sendingene ble en uventet suksess, og seertallene gikk gjennom taket.

BEST OF ENEMIES går i dybden på de legendariske debattene mellom to menn som fremstod som hverandres rake motsetning: Buckley var en ledende stemme for den nye konservative bevegelsen, mens Vidal var en progressiv, venstreorientert forfatter og polemiker. Til tross for sine ulikheter var de begge høyst intelligente og velartikulerte herremenn, utrustet med en forkjærlighet for syrlige kommentarer. Og i en fornøyelig blanding av politisk retorikk og personlige fornærmelser, kunne samtalen spenne fra sivilisert debatt til primitivt munnhuggeri. Slikt ble det nødvendigvis god underholdning av, og politikk på tv ble aldri det samme igjen.

USA / 2015 / 1 t. 27 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Kelsey Grammer, John Lithgow, Gore Vidal, Dick Cavett, Christopher Hitchens, Noam Chomsky
REGI:
Morgan Neville, Robert Gordon
MANUS:
Robert Gordon, Morgan Neville
FOTO:
David Leonard, Mark Schwartzbard, Graham Willoughby
PRODUSENT:
Robert Gordon, Morgan Neville
TEMA:
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.