Film

BIFF: Battles

En mystisk og absurd reise gjennom fysiske og mentale landskap formet av krig

I sin debutfilm skildrer Isabelle Tollenaere hvordan landskap og mennesker preges av krig og konflikt når soldatene har reist og verdenssamfunnets oppmerksomhet har beveget seg videre. Gjennom fire land i Europa viser hun det tragiske, absurde og mystiske som oppstår når krigens infrastruktur blir forsøkt innlemmet i hverdagslivet. En bunker i Albania blir brukt som stall for kuer, og i Latvia har en militærleir blitt gjort om til en turistattraksjon, hvor du kan oppleve hvordan det er å være soldat. Det hele er en absurd kollisjon av motsetninger, alltid observert med en stemningsfull distanse og et skarpt blikk for detaljer.

BATTLES vant FIPRESCI-prisen på Rotterdam Internasjonale Filmfestival i år. Prisen deles ut til den beste av verdenspremierene i kategorien Bright Futures, som er forbeholdt nye filmskapere. I sin begrunnelse sier juryen blant annet at BATTLES «med sitt gjennomborende lyddesign og imponerende foto gir et friskt perspektiv på hvordan krig og dens kultur blir forsøkt naturliggjort».

Frankrike / Russland / Belgia / Nederland / Latvia / 2015 / 1 t. 30 min.
SPRÅK:
albansk/nederlandsk/engelsk/latvisk/russisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Victor Anatolievich Volkova, Madara Marta Viciule, Nina Nikolaevna Volkova, Gedemins Viciulis
REGI:
Isabelle Tollenaere
MANUS:
Isabelle Tollenaere
FOTO:
Frédéric Noirhomme
PRODUSENT:
Sébastien Andres, Olivier Burlet,
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.