Film

BIFF: Arabian nights, volume 3

Den bisarre og uforklarlig fascinerende avslutningen på Miguel Gomes’ ambisiøse opus

Miguel Gomes’ ARABIAN NIGHTS var det mest ambisiøse filmprosjektet som ble vist i Cannes i år. Etter å ha fått et internasjonalt gjennombrudd med den kritikerroste TABU i 2012, har Miguel brukt de påfølgende årene på å tegne opp et mystisk, humoristisk, mangefasettert, absurd og ikke minst dypt engasjert bilde av Portugal i kjølvannet av finanskrisen. Med sine sprikende formgrep og tematiske tråder, og en samlet spilletid på seks timer og tjue minutter, er ARABIAN NIGHTS sint, samfunnskritisk og utfordrende filmkunst som kommer til å bli stående som noe av det viktigste fra filmåret 2015.

Tredje og siste del av ARABIAN NIGHTS er hovedsakelig viet en dokumentar om en gruppe mennesker som bruker tiden sin på å fange sangfugler og lære dem nye sanger. Enkelte av sangene regnes som utdødde, og finnes i dag kun på opptak fra 90-tallet, men dette stopper ikke fugleentusiastene i å forsøke å videreføre dem. På denne måten avslutter Gomes’ sin trilogi med en besynderlig og krevende filmfortelling, som avslører stadig nye lag av betydning i dagene og ukene etter man har sett den.

ORIGINALTITTEL: As mil e uma noites - Volume 3, o encantado
Frankrike / Tyskland / Portugal / Sveits / 2015 / 2 t. 5 min.
SPRÅK:
portugisisk
MEDVIRKENDE:
Crista Alfaiate, Bernardo Alves, Chico Chapas, Carloto Cotta, Jing Jing Guo
REGI:
Miguel Gomes
MANUS:
Telmo Churro, Miguel Gomes, Mariana Ricardo
FOTO:
Sayombhu Mukdeeprom
KLIPP:
engelsk
PRODUSENT:
Sandro Aguilar, Thomas Ordonneau, Luís Urbano
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.