Kunst

Utstilling: BIFF Expanded

Virtual reality / Crossover / Interactivity Filmfestivalen utvider programmet i år med å utforske de digitale mellomrommene og overgangene mellom kunstfeltene

Filmfestivalens nye satsning -  BIFF Expanded - tar for seg skjæringspunktet mellom film, samtidskunst og ny teknologi. På to utstillinger, hhv. Rom 8 i Vaskerelven og Visningsrommet på USF, vises tolv håndplukkede prosjekter med politisk og teknologisk brodd. Prosjekter som presser grensene og utfordrer konvensjonene innen digital historiefortelling. Ved hjelp av VR-briller, 360-gradersfilm og interaktive nettsider forteller de hver sine historier på måter du aldri har opplevd før. Noen av prosjektene har estetiske målsetninger som samtidskunst, mens andre er mer opptatt av valgene tilskueren foretar i det interaktive rommet. Felles for de fleste prosjektene er at de kommenterer samtiden i politisk motiverte retninger.

THE LAST HIJACK INTERACTIVE
Tommy Palotta og Femke Wolting (USA/Nederland) Interaktiv dokumentar/webside.
En interaktiv dokumentar som lar tilskueren oppleve den mørke verdenen av piratvirksomhet i Somalia. Historien fortelles på ulikt vis gjennom stemmene til en pirat, en kaptein og andre involverte.

POLAR SEA 360 °
Stephanie Weimar og Thomas Wallner (Tyskland/Frankrike/Canada) VR-film.
Omfattende multiplattform-prosjekt som inkluderer en 360-graders video med tilhørende iOS- og Android-app og verdens første 360-graders helaften videodokumentar, som komplementerer ARTE/TVO-serien om Polhavet.

PARADISE PLEIX
Pleix (Frankrike) Installasjoner
En hypnotiserende serie av installasjoner som skildrer livet slik det er, før det deretter raskt eskalerer til digital utmattelse. En sjø inne på stranda, en idyllisk elvedal overfylt av flåter og en endeløs ferd ned en fjellside.

UNSPEAK
Jennifer Abbott (Nederland) Interaktiv dokumentarserie.
Skaperne av denne dokumentarserien ønsker å undersøke den manipulerende kraften i språket og ta tilbake ordets makt fra media. Basert på Steven Pooles bok med samme tittel.

HERDERS OG STRANGERS WITH PATRICK WATSON
Félix Lajeunesse og Paul Raphaël (Canada) VR-film.
Et innblikk i verdenen til mongolske gjetere, som er blant de siste nomadiske kulturer i verden. I Strangers With Patrick Watson inviteres tilskueren til et kreativt møte med musikeren Patrick Watson.

OFFSHORE
Helios Design Lab, Glen Richards og Brenda Longfellow (Canada) Interaktiv nettside.
Første kapittel starter med Deepwater Horizon-ulykken, og tar tilskueren med på en kompleks reise gjennom dette feltet der en kamp om utvikling foregår, med jordens framtid som innsats.

Se hele BIFF Expanded-programmet både på USF og på Rom 8 her.

UTSTILLINGEN I VISNINGSROMMET USF ER GRATIS FOR ALLE


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.