Film

BIFF: Arcade Fire - The Reflektor Tapes

Med utgangspunkt i den siste utgivelsen Reflektor gir bandet oss en film som opphever skillet mellom musikkvideo, banddokumentar og bonusmateriale. Norgespremiere!

I en tid da det snakkes mye om at gitarrocken har utspilt sin rolle som en relevant kunstform, er det kanadiske seksmannsorkesteret Arcade Fire unntaket som bekrefter regelen. Under ledelse av ekteparet Win Butler og Régine Chassagne har bandet siden gjennombruddet med «The Neon Bible» i 2006 vært en pålitelig leverandør av fengende og utforskende gitarmusikk, og i 2013 utga de sitt mest eksperimentelle album hittil - «Reflektor».

Det er fra denne plata THE REFLEKTOR TAPES henter både sin tittel og sitt utgangspunkt. For med sin intuitive og uforutsigbare dramaturgi, er dette en film som opphever skillet mellom musikkvideo, banddokumentar og bonusmateriale. Arcade Fire-fans kan glede seg til å høre en splitter ny og tidligere uutgitt låt, mens alle andre kan se fram til en fengende og fascinerende film som utforsker nye audiovisuelle strategier tilpasset en bildeorientert medievirkelighet hvor både musikkvideoen og albumformatet oppfattes som ustabile størrelser.

Canada / 2015 / 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Arcade Fire, Régine Chassagne, Richard Reed Parry, Win Butler, Tim Kingsbury, Will Butler, Jeremy Gara
REGI:
Kahlil Joseph
PRODUSENT:
Onye Anyanwu, Omid Fatemi, Dan Bowen
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.