Konsert

Ambrose Akinmusire Quartet

Beste trompetist og beste nykommer i jazzen, ifølge Downbeat. Kom og hør!

32 år gamle Ambrose Akinmusire var knapt nitten då han vart ein del av Steve Coleman’s Five Elements. Kjenneteikna då som no er ekstrem teknikk, klokkeklar tone, teft for fengande melodiar og kløktig oppfinnsemd. Undervegs har han mellom anna jobba med Joe Henderson, Joshua Redman, Steve Coleman og Billy Higgins, noko som etter kvart skaffa han ei solokarriere på Blue Note, og ‘Beste trompetist’ og ‘Beste nykommar’ hjå Downbeat. Atmosfærisk, virtuos og melodisk post-bop, men med skarpe kantar når det er naudsynt.

"Det beste som har skjedd trompetspel i moderne tid" (So Jazz)

Les også 4-stjerners kritikk i The Guardian


AMBROSE AKINMUSIRE trompet // SAM HARRIS piano // HARISH RAGHAVAN bass // JUSTIN BROWN trommer

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.