Konsert

Opeth

Opeth med 25-års jubileumsturné og konsert med to 80-minutters sett på USF

Røkeriet USF
Lørdag 9. oktober
dørene åpner kl. 19.00 / konsertstart kl. 20.00
Kr 450 Forsalg Billettservice.no
Ordinært salg fra 1. juli.
Arrangøren tilbyr vergeordning for de under 18 år
- last ned vergeskjema fra arrangørens nettsted her

Sveriges stolthet Opeth har alltid vært noen steg foran i metalverdenen. Med sin særegne form for ekstrem metal har bandet nærmest skapt sin egen sjanger i løpet av den 25 år lange karrieren. Med primus motor Mikael Åkerfeldt i front har Opeth hele veien tatt steg for steg i retning den progressive rocken som hadde sin gullalder med band som Genesis, Rush og King Crimson på 70-tallet.

Det første store gjennombruddet kom med albumet ”Blackwater Park” i 2001, og siden da har bandet perfeksjonert fusjonen av elegante melodilinjer, tung riffing og til tider nesten jazzete arrangementer. Responsen har ikke latt vente på seg og tilhengerskaren har økt med storm i kastene hele veien.

Bandet har turnert hele verden utrettelig de siste årene, noe som har gjort dem til et fantastisk konsertmaskineri. Opeth gjestet endog ærverdige Royal Albert Hall i London i forbindelse med 20-årsjubileet i 2010.

Nå feirer bandet sitt 25-årsjubileum, og vil i den anledning by på noe helt spesielt for sine mange fans. Turnéen har fått det kledelige navnet «25th Anniversary Tour», og besøker klassiske og ærverdige konserthus verden over; Le Trianon i Paris, Admiralpalast i Berlin, Stadthalle i Wuppertal, Tivoliredenburg i Utrecht og Palladium i London.

Jubileumsturnéen inneholder to 80-minutters sett med en 30 minutters pause. Konserten byr på materiell fra hele deres 25-årige karriere, inkludert låter fra de to siste og meget anerkjente albumene «Heritage» fra 2011 og «Pale Communion» fra 2014. Begge albumene gikk inn på en 19. plass på amerikanske Billboard Top 200, hvilket er bemerkelsesverdig for et band som tilhører den progressive rocksjangeren.

Vi ser frem til en konsertkveld av de helt sjeldne med ett av Sveriges største rockeband gjennom tidene.

Konserten arrangeres av Bergen Live & Live Natiion.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.