Konsert

Ola Kvernberg - Mechanical Fair

Fremføring av hele verket Mechanical Fair, med 13 musikere på scenen inkludert strykere fra Trondheimssolistene

Sardinen USF
Fredag 28. august
Dørene åpner kl. 20.00
Konserstart kl. 21.00
Kr 200/170/100
Forsalg Ticketco.no
Kun unummererte plasser.
18 års aldergrense (vergeskjema tilgjengelig i døren)
Verge må være fylt 25 år og avstå fra alkohol under det gitte arrangementet.
Inntil to personer under 18 år pr verge.

Det spellemannsnominerte verket Mechanical Fair (Jazzland Rec./2014) av Ola Kvernberg ble beskrevet av et begeistret kritikerkorps som «lyden av den beste filmen du ikke får se i år», «en bit av regnbuen» og «et mesterverk». Til de tre eksklusive konsertene i høst samles et 13-manns- og kvinnesorkester på scenen for å sveivstarte dette sjangerbøyende maskineriet – nok en gang!

I 2012 vant Ola Kvernberg den store musikerprisen under Kongsberg Jazzfestival og skrev da verket Mechanical Fair til Takk for prisen -konserten året etter. Med dette verket som utgangspunkt, komponerte Kvernberg nytt materiale, og fokuserte på å integrere TrondheimSolistene i verket. Musikken er dynamisk og ambisiøs, og den strekker seg etter referanser til både Stravinskys Vårofferet og Gyorgy Ligeti, såvel som Arvo Part og nålevende Johnny Greenwood.

OLA KVERNBERG fele, bratsj, piano, perkusjon, vokal 
ERIK NYLANDER trommer, trommemaskiner 
KIRSTI HUKE vokal, perkusjon, autoharpe 
OLE MORTEN VÅGAN kontrabass
ANJA LAUVDAL piano, cembalo, harmonium 
PETTER VÅGAN gitarer 
EVEN HELTE HERMANSEN gitarer

Strykere fra TrondheimSolistene:
DANIEL TURCINA 1. Fiolin 
SIGMUND TVET VIK 2. Fiolin 
BERGMUND WAAL SKASLIEN bratsj
ØYVIND GIMSE cello 
ROLF HOFF BALTZERSEN kontrabass

Lyd: Tor BreivikTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.