Konsert

Antonio Sanchez & Migration

Komponisten av filmmusikken til Birdman kommer til Bergen med en superkvartett

Sardinen USF
Fredag 27. november
Dørene åpner kl. 20.00 / konsertstart kl. 21.00
Kr 250/220/150 Forsalg Ticketco.no

Kun unummererte plasser.

18 års aldergrense (Vergeskjema tilgjengelig i døren)
Verge må være fylt 25 år og avstå fra alkohol under det gitte arrangementet.
Inntil to personer under 18 år pr verge.

Trommeslagar i verdsklasse, 4 x Grammypris, Oscarnominert komponist og leiar for ein av dei tøffaste kvartettane på vegen for tida. Sidan han gjesta oss sist som trommeslagar i bandet til Pat Metheny har han også jobba med Chris Potter og Chick Corea, og komponert musikken til oscarvinnaren Birdman. Antonio Sanchez starta å spela trommer som femåring, undervegs har han også funne tid å studera klassisk piano, noko som blir spegla i ein særeigen, melodisk trommestil. Utenom eigne prosjekt, har han spelt på over hundre innspelingar og turnerar jamleg med dei største jazzstjernene i verda. «Every generation a guy comes who distills the language and everything that preceeded him in a very individual way, … Antonio is doing it for this next round of drummers.» Pat Metheny.

ANTONIO SANCHEZ trommer // SEAMUS BLAKE saksofon // JOHN ESCREET piano // MATT BREWER bass

«He has been the drummer of choice for 20-time Grammy winner Pat Metheny and has been part of virtually every project the famed guitarist has put together since 2000. They’ve recorded 8 albums together and 3 of them have been awarded the Grammy. He regularly collaborates with some of the today’s most prominent jazz musicians such as Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci, Danilo Perez, David Sanchez, Paquito D’Rivera, Kenny Werner, Marcus Roberts, Avishai Cohen, Dee Dee Bridgewater, Dianne Reeves, Miguel Zenon, Scott Colley, Dave Samuels, Luciana Souza, Billy Childs, and Claudia Acuña just to name a few.

2015 will see the release of two very distinct projects that are important milestones in Sanchez’s solo career: “Three Times Three”, a double album which features three stellar trios: Brad Mehldau and Matt Brewer, John Scofield and Christian McBride and last but not least Joe Lovano and John Patitucci. This record includes six original compositions and three standards arranged by Antonio. The second 2015 release will be with Migration, his working band since 2011 which features Seamus Blake on saxophone, John Escreet on piano and Matt Brewer on bass. This album will feature a 45-minute suite written by Sanchez especially for this project as well as other original material.»

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.