Film

A girl walks home alone at night - Ana Lily Amirpour

«Just when you thought you’d seen every possible variation on the vampire tale, along comes an Iranian bloodsucker romance set to spaghetti-Western music.»

Cinemateket USF
Søndag 7. juni kl. 21.15
Onsdag 10. juni kl. 21.00
Søndag 14. juni kl. 13.00
Torsdag 18. juni kl. 19.00
Tirsdag 23. juni kl. 19.00
Torsdag 25. juni kl 19.00
Søndag 28. juni kl. 21.15
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Vi befinner oss i en merkelig, underbefolket, tegneserieaktig forstad til den iranske byen Bad City. Det er natt og en attraktiv ung jente kledd i hijab vandrer ensom nedover gaten. Hun er en vampyr på jakt etter kjærlighet og blod.

Bad City er tilsynelatende befolket med prostituerte, halliker, narkolangere og andre som har latt seg sluke av byens hektiske natteliv. En av dem, en slags persisk James Dean ved navn Arash, befinner seg i en dyp pengeknipe som involverer hans spilleavhengige far og en bil på avbetaling. Så møter han ved en tilfeldighet den unge vampyren, og dermed er det duket for vill forelskelse, farlig begjær og diverse komplikasjoner.

A Girl Walks Home Alone at Night glir avgårde i et bedagelig tempo, men har sine korte, eksplosive øyeblikk med blodig vampyrvold. Den er skutt i svart/hvitt, med lange stiliserte tagninger og et lydspor som spenner fra iransk kunstrock til tekno og 1980-talls pop. Sjangermessig er den en blanding av spaghetti-western, skrekkfilm og Jim Jarmusch, men står samtidig fjellstøtt på egne bein.

A Girl Walks Home Alone at Night er en særegen og ytterst fascinerende film. Det er eksiliraneren Ana Lily Amirpours langfilmdebut som regissør, og med en hijab-kledd vampyr i hovedrollen er det definitivt en av de mest bemerkelsesverdige filmene det siste året – oppsiktsvekkende både som spillefilmdebut og vampyrfilm. Den har gått sin seiersgang på filmfestivaler over hele kloden siden premieren på Sundance i 2014.

Amirpour har tidligere laget en lang rekke kortfilmer og er i tillegg en ivrig skateboarder. Det siste tillot henne å utføre alle skateboardstuntene i filmen selv.

«A Girl Walks Home Alone at Night is a wildly inventive Iranian vampire movie that grabs you by the throat with its dark, moody style, pulsating soundtrack and offbeat love story.» – San Francisco Chronicle

«Just when you thought you’d seen every possible variation on the vampire tale, along comes an Iranian bloodsucker romance set to spaghetti-Western music.» – Entertainment Weekly

«This is a dream on your screen, absurd, languid (if not slow), and possessed by the calm of an inevitable beauty. This is what cinema was invented for.» – David Thomson

TIFF/Kosmorama/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.