Film

Li'l QUINQUIN - Bruno Dumont 2014

Mordmysterium: Død ku med magen full av et mennekse. Saken tar groteske og komiske vendinger.

Cinemateket USF
Torsag 21. mai kl. 19.00
Søndag 7. juni kl. 13.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Lattervekkende og absurd mordmysterium

I en landsby nordvest i Frankrike finner man en død ku i en gammel bunker. Magen dens er full av kroppsdeler fra et menneske – bare hodet mangler. Saken tar groteske vendinger, og den som må løse den er politikaptein og bygdeoriginal Van der Weyden. Med sitt Tourettes-aktige kroppsspråk, uuttømmelige repertoar av ansiktsuttrykk og uortodokse metoder er han en av filmhistoriens (ufrivillig) morsomste etterforskere. Sammen med assistenten Carpentier raser han rundt på grusveiene i området på jakt etter den skyldige. For rakkerungen Quinquin og den lokale sangstjerna Aurélie er saken derimot et kjærkomment avbrekk fra sommerferiedagenes kjedsomhet.

Les anmeldelse i Dagsavisen
Les anmeldelse i Morgenbladet

Bruno Dumont er en anerkjent og særegen fransk filmskaper. Her i landet er han nok mest berømt for å i 1997 ha introdusert norske kinogjengere for en erigert penis med sin debutfilm Jesu liv. Også hans neste film, Mennesket (1998) fikk ordinær norsk kinodistribusjon, men etter var ikke hans filmer å se på norske kinolerretter før Cinematekene i Norge viste Outside Satan i 2013. Filmene hans kretser ofte rundt ekstreme følelser og handlinger – vold, begjær, raseri, ømhet og omsorg – og har som regel amatører i alle roller. Med Li’l Quinquin har han overraskende tatt spranget fra eksistensielt drama til slapstick-komedie. Likevel ligger det hele tiden noe foruroligende under overflaten også her, og filmen sveiper innom temaer som rasisme, innvandring og utroskap på sine drøye tre timer.

Li’l Quinquin vant to priser ved årets Tromsø internasjonale filmfestival; selve hovedprisen og Den internasjonale kritikerprisen.

cinematekene/red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.