Film

Bobbys krig - Arnljot Berg 1974

En intens, men lavmælt film og en utradisjonell skildring fra krigen - et stemningsbilde fra det okkuperte Oslo i 1941 sett gjennom en tolvårings øyne

Cinemateket USF
Tirsdag 26. mai kl. 21.00
Onsdag 27. ami kl. 19.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Det er 2. verdenskrig og den alkoholiserte og arbeidsløse jazzmusikeren Robert Lund er eneforsørger for sønnen Bobby. De to bor i en kummerlig leilighet der kreditorene er med på å gjøre tilværelsen temmelig grå. Uten jobb og penger må han skaffe det meste av det de trenger på tvilsomme måter. Robert sliter med å få spillejobber, og for å overleve den triste hverdagen flykter far og sønn inn i drømmer og fantasier.

Robert forteller skrøner for å sette farge på hverdagen, og historiene blir stadig mer fantastiske. Fra fortellinger om glansperioden som musiker går historiene over til å handle om en hemmelig fortid som spion og storforbryter. Bobby elsker dem, og selv når det blir klart for ham at faren ikke snakker sant velger han å fortrenge sannheten.

Midt i dette får Bobby en ny venn. En venn som også er fiende. En tysk soldat blir Bobbys venn og fortrolige og hjelper dem når det ser som mørkest ut. Nå er det Bobbys tur til å rive faren ut av tristessen, og det blir hans voksende styrke og kjærlighet til faren som gir et slags håp når de har mistet alt.

Bobbys krig er en intens, men lavmælt film. Det er en utradisjonell skildring fra krigen, et stemningsbilde fra det okkuperte Oslo i 1941 sett gjennom en tolvårings øyne.

Filmen ble tatt ut til hovedprogrammet under filmfestivalen i Berlin i 1974.

red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.