Konsert

Todd Terje and the Olsens

Skjeggdisko, fjorddisko, ny-disko, Oslodisko: Todd Terje til Bergen med fullt band for første gang!

Han er med på Rolling Stone sin liste over ”25 DJs that rule the earth”, men i høst kommer Todd Terje til Bergen som liveartist med komplett bandbesetning. Med seg har han blant andre sin bror, Olaf Olsen, som også spiller trommer i Big Bang. Det er med denne besetningen han også gjester store festivaler som Coachella og Pukkelpopp denne våren.

Skjeggdisko, fjorddisko, ny-disko, Oslodisko. Dette er bare et knippe av merkelappene som Mjøndalens store diskosønn enten selv har funnet på eller må finne seg i å bli assosiert med. Han er en av de fremste ambassadørene for skandinavisk dansemusikk, og med It’s Album Time (2014) leverte han et av friskeste pustene rytmisk elektronika har hørt på lenge. Til høsten kommer Todd Terje til Bergen, for første gang med fullt band.

På begynnelsen av 2000-tallet oppsto det en helt egen dansemusikkbevegelse i Oslo, ledet an av den hellige treenigheten Todd Terje (Olsen), Prins Thomas (Moen Hermansen) og (Hans-Peter) Lindstrøm. Scenen kretset rundt plateselskapene Full Pupp, Feedelity Recordings og Smalltown Supersound og skilte seg ut med sin «kosmiske» lyd og lekenhet. Kanskje kan man beskrive sjangertrekkene som en nostalgisk disko-tilnærming til en miks av nordisk minimalisme og science fiction? Scenen er av The Guardian erklært som «one of the signature voices in European dance.» 

Gjennom et drøyt tiår har det kommet ellevilt mange spreke toner ut av den nynorske diskoscenen, men det var først Todd Terjes It’s Album Time (2014) som evnet å snu alle verdens dansegulv på hodet. Megahiten Inspector Norse satte sommeren 2012 hundretusener av joggesko i bevegelse: dette var låten som fikk testet kondisen til klubbgjengere fra Maridalen til Acapulco, og som på musikkfestivaler ble allsangmateriale, i følge The Guardian, «as if it were Seven Nation Army or any other swaggering rock refrain.» 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.