Film

SEXY BEAST - Jonathan Glazers debutfilm fra 2000

Lett surrealistisk, med mørk humor og et sterkt lydspor - en film som gir oss et klassisk "siste kupp"-plot der Ben Kingsley spiller briljant som psykotisk gangster

Cinemateket USF
Tirsdag 10. mars kl. 19.00
Onsdag 11. mars kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

«There`s always a fucking way!»
Kort fortalt handler Sexy Beast om den middelaldrende eks-gangsteren Gal, som har forlatt London for å dyrke en lat og bedagelig livsstil i en luksuriøs hacienda på en bergside i det solfylte Spania. Vi presenteres for ham ved hans private basseng, hvor han ligger og utkjemper sin eneste gjenstående kamp – å gi kulør til sin erke-engelske, blekfeite kropp. Gals komfortable dager får imidlertid en brå slutt når den mildt sagt psykopatiske gangsteren Don Logan melder sin ankomst. Han er fast bestemt på å få Gal med på et siste kupp, og er i så henseende ikke typen man lett sier nei til.

Dette er Jonathan Glazers debutfilm, som fremstår riktig så lekkert med sin mørke humor, sitt tette, intense skuespill og lett surrealistiske innpakning. Det kommer tydelig frem at Glazer har laget en mengde reklamefilmer og musikkvideoer, uten at dette har noen ødeleggende effekt i form av lettvinte visuelle grep. Ikke overraskende har filmen et sterkt lydspor som bakteppe – noe som understrekes allerede i åpningsscenen med bruken av The Stranglers «Peaches».

De steinete spanske åsene og den trykkende varmen utgjør en perfekt ramme for historien, som egentlig har et klassisk «siste kupp»-plot, men som er så forseggjort og velskrevet at den skiller seg klart ut innenfor sjangeren.

olep/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.