Film

EXHIBITION, regi Joanna Hogg 2013

Hoggs tredje spillefilm gir oss en formsikker, intelligent og subtil skildring av et ressurssterkt og moderne bohempar

Cinemateket USF
Torsdag 5. mars kl. 19.00
Søndag 8. mars kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Visning av et samboerskap

Joanna Hoggs Exhibiton handler om et middelaldrende kunstnerpar, kalt D og H, som skal selge sin eksklusive bolig i Vest-London. Filmen utspiller seg hovedsakelig innenfor dette husets vegger, hvor de to også arbeider, med interntelefon som kommunikasjonsmiddel og store vinduer som nærmest stiller dem ut for omverdenen.

Med sine statiske, observerende bilder og et lydspor som stadig minner oss om storbyen utenfor, gir filmen assosiasjoner til regissører som Michael Haneke, Yasujirô Ozu og Michelangelo Antonioni. Exhibiton er en formsikker, intelligent og subtil skildring av et ressurssterkt, moderne bohempar, som etter mange år strever med å nærme seg hverandre, intellektuelt så vel som seksuelt. Hovedrollene gestaltes med dempet spill og naturlig autentisitet av Viv Albertine fra punkbandet The Slits og kunstneren Liam Gillick, begge debutanter foran kamera. Filmen gjør også usedvanlig god nytte av sitt innspillingssted, et modernistisk bygg tegnet av arkitekten James Melvin som blir en integrert del av handling, tematikk og filmstil.

Joanna Hogg startet som fotograf, og laget deretter eksperimentelle Super-8-filmer med Derek Jarman som mentor. Hun er regi-utdannet fra National Film and Television School utenfor London og har regissert TV-serier og musikkvideoer før hun langfilmdebuterte i 2007 med Unrelated. Exhibiton er Hoggs tredje spillefilm.

Aleksander Huser/TIFF

Les også om filmen i Montages.no.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.