Film

CARLITO'S WAY, Brian de Palma 1993

Al Pacino som ex-narkobaron som vil bli streit men som hjemsøkes av hevnlystne gamle rivaler og nye bander som vil markere seg. Det blir en vill kamp på liv og død.

Cinemateket USF
Tirsdag 3. mars kl. 21.00
Onsdag 11. mars kl. 18.30
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Carlito’s Way var første gang siden Scarface at Al Pacino og Brian De Palma jobbet sammen på en film igjen. Og i følge De Palma hadde det neppe blitt noen film uten Pacino heller: «Jeg ville lage Carlito’s Way fordi jeg selv elsker film noir-filmene fra 1940-og 1950-tallet, filmer om fortapte hverdagshelter, med en sørgmodig undertone. Men «sørgmodig» er ikke noe plussord for Hollywood-produsenter for tiden. Derfor tror jeg neppe jeg hadde fått lage filmen om jeg ikke hadde hatt Al Pacino i hovedrollen.» (fra et intervju i BA.)

Pacino spiller Carlito Brigante, en tidligere narkobaron som takket være sin slu advokat nettopp er løslatt fra fengselet på grunn av en «formell feil». Til stor forbauselse for sine tidligere venner mener han alvor når han proklamerer at han heretter skal holde seg på riktig side av loven og bli et hederlig menneske. Etter å ha fått jobb i en luguber og utrangert nattklubb sporer han opp sin tidligere kjæreste. Når hun innser at Carlito faktisk mener alvor om å bli lovlydig, gir hun ham en ny sjanse, og kjærligheten blomstrer som aldri før. Carlitos drøm om et lovlydig liv kompliseres av hevnlystne gamle rivaler – og enda farligere unge forbrytere som er ute etter å ta ham for selv å skape seg et navn. Så til tross for de gode intensjonene, drar Carlitos misforståtte lojalitetsprinsipper og gammeldagse «æresbegrep» ham ut i en vill kamp på liv og død mot de hensynsløse kreftene som nekter å slippe taket på ham.

red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.