Film

BUS STOP, med Marilyn Monroe og Don Murray, 1956

Den troskyldige cowboyen Bo faller for barsangerinnen Chérie i Marilyn Monroes skikkelse. Det sies at dette er filmen som beviste én gang for alle at Monroe virkelig kunne kalles skuespiller.

Cinemateket USF
Onsdag 4. mars kl. 19.00
Tirsdag 10. mars kl. 21.00
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 50 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Monroes opptreden, med en slags delikat sårbarhet som ikke går på bekostning av hennes sterke utstråling, er mer enn bare sjarmerende – Marilyn hadde i noen måneder vært i treningen hos teater-guruen Lee Strasberg ved Actor’s Studio da hun fikk rollen som Chérie i Bus Stop. Og det er lett å se at treningen har hjulpet.

Bus Stop er en glitrende film om den troskyldige cowboyen Bo som faller for barsangerinnen Chérie. Han har reist sammen med en kamerat til Phonix for å delta på en rodeo. Kvelden før konkurransen går han tilfeldigvis inn på baren der Chérie synger, og faller pladask. Han tar affære når et par karer ikke tier stille mens hun synger, og som takk får han et kyss og sjalet hennes. Med sjalet som lykkeamulett vinner han rodeoen dagen etter, og bestemmer seg for å gifte seg med Chérie. Det er bare en liten hake: han har ikke spurt sin tilkommende om hun vil ha ham.

Chérie blir likevel med Bo hjem til ranchen hans, men skjønner snart at dette ikke er noe for fremtiden. Hun hopper på en buss for å slippe unna. Målet er Hollywood, der hun håper å slå seg opp som stjerne. Bo er derimot ikke typen som gir seg så lett, så han følger snart etter.

Bus Stop bæres først og fremst av flotte prestasjoner av skuespillerne, med Marilyns kjente fremføringen av «That Old Black Magic» som et minneverdig høydepunkt.

CiO/red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.