Scenekunst

BIT TEATERGARASJEN: Findlay/Sandsmark/Pettersen - O'death

En forestilling i grenseland mellom installasjon og dans

Studio USF
Fredag 20. mars kl. 19.00
Lørdag 21. mars kl. 19.00
Kr 240/140
Billetter ved inngangen og forsalg på Ticketco.no

‘o' death’ er en forestilling/installasjon laget av konstellasjonen Findlay/Sandsmark/Pettersen i samarbeid med Jason Rogenes. Bygget på en refleksiv interaksjon mellom ulike elementer trer forestillingen frem blant ragende isopor-skultpurer, mekaniske trær og en danser, hvor lyd, bevegelser, objekter og lys påvirker hverandre gjensidig – både konkret og for våre sanser.

Ved å hente impulser fra feral states-musikk, biosentrismeteorien, flimrende lys og ressonanspotensialet i sceniske elementer, forsøker ‘o' death’ med glimt i øyet å bevise at døden ikke finnes, at ord og språk ikke er nok, og at alt vi noensinne har elsket heller aldri vil bli nok.

«Death does not exist, only fear of death» (Andrej Tarkovskij).

Stykket stiller en rekke spørsmål inspirert av sangtitlene til den kjente bluessangeren og svovelpastoren JM Gates fra 1920-tallet:

O' death where is thy sting?

Good bye to chain stores, part 1?'

Is death's black train coming?

Findlay/Sandsmark/Pettersen har i løpet av de siste fire årene presentert flere produksjoner i grenseland mellom dans og installasjon. En skisse av ‘o' death’, vist under Oktoberdans 2014 - med vibrerende busker og nydelige lysskulpturer, ble en av festivalens små høydepunkter.

www.findlay-sandsmark.com

Konsept/idé: Findlay og Sandsmark. Koreograf og utøver: Marit Sandsmark. Regi, video, design: Iver Findlay. Komponist, musiker, design: Pål Asle Pettersen. Visuell artist, skulptør: Jason Rogenes. Programmering: Dag Egil Njaa Teknisk assistanse: Billy Burns. Samtale- og prøvepartner: Helle Siljeholm. Produsert av: Findlay og Sandsmark. Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, Black Box Teater, Ny Musikk, Tou Scene and RAS. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, FFUK, Stavanger Kommune, Sandnes Kommune, Rogaland Fylkeskommune. Residensstøtte: DansiS.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.